NASA bekræfter: Stor asteroide har kurs mod Jorden

Nicolai Busekist

67 uger siden

|

08/03/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
NASA har bekræftet, at de holder øje med en asteroide, der har kurs mod Jorden, som den potentiel kan ramme om 23 år.

Dagens topnyheder

En stor asteroide, der har kurs mod Jorden, kan ende med at ramme sted på planeten på Valentinsdag i 2046, hvilket naturligvis kan lægge en dæmper på de romantiske planer.

Asteroiden, der har fået navnet '2023 DW', er blevet observeret af NASA's astronomer, som har estimeret, at den kan ramme Jorden den 14. februar 2046.

Den nye asteroide blev først opdaget i Chile i slutningen af februar, og estimeres at have en chance på 1 til 560 for at ramme Jorden.

"Vi har holdt øje med en ny asteroide ved navn 2023 DW, der har en meget lille chance for at ramme Jorden i 2046," fortæller NASA ifølge Mirror.

"Ofte, når nye objekter bliver opdaget, tager det flere ugers data at reducere usikkerheden og tilstrækkeligt forudsige deres kredsløb år ud i fremtiden."

"Vores analytikere vil fortsætte med at overvåge asteroiden 2023 DW samt opdatere forudsigelser, efterhånden som flere data kommer ind."

NASA har desuden meddelt, at den nye asteroide har en gennemsnitlig diameter på 49 meter, og befinder sig i øjeblikket astronomiske enheder (au) - eller mere end 17 milliarder kilometer - fra Jorden.

En astronomisk enhed (au) er svarende til cirka den gennemsnitlige afstand mellem Jorden og Solen.

Hvis den nye asteroide skulle ende med at ramme Jorden, er det sandsynligvis ikke noget, der vil forårsage en global katastrofe.

I 1908 ramte en asteroide med tilsvarende størrelse på omkring 50-60 meter en tyndt befolket østsibirisk skov. Det forårsagede en eksplosion på 12 megaton, der nedlagde omtrent 80 millioner træer på et område på 2.150 km2.

Øjenvidnerapporter har antydet, at mindst tre mennesker kan have mistet livet i hændelsen.

Til sammenligning menes den asteroide, der angiveligt var årsagen til, at dinosaurerne blev udslettet, at have været mellem 10 og 15 kilometer bred.