Nasa slukker drøm: Mystisk lys på Mars er ikke liv

Mystiske billeder af lyspletter fra Mars er ikke noget tegn på liv, slår Nasa fast, efter at den amerikanske rumfartsorganisationen har set nærmere på billeder taget af en rumrobot.

Det er mere sandsynligt, at billederne, der blev taget 2. og 3. april, er solens genskin eller kosmiske stråler, siger Nasa i en pressemeddelelse og afliver dermed håbet hos UFO-entusiaster.

Sådanne lysglimt er ifølge rumorganisationen alt andet end sjældne. De optræder hele tiden på billeder taget af Nasa-robotten Curiosity, som udforsker den røde planet.

- I de tusindvis af billeder, vi har modtaget fra Curiosity, ser vi nogle med lyse pletter næsten hver uge, siger Justin Maki fra organisationens laboratorium i Pasadena i Californien.

- De kan skyldes kosmiske stråler eller sollys i genskin fra stenoverfladen, hvilket er de mest sandsynlige forklaringer.

Yderligere "optræder disse lyse punkter på billeder fra det højreøjede kamera i stereokameraet Navcam, men ikke på billeder, der er taget et sekund før eller efter disse af det venstreøjede kamera."

UFO-entusiasterne på hjemmesiden UFO Sightings Daily siger, at de mystiske lys kan være tegn på liv andre steder end på Jorden.

Curiosity landede på Mars i 2012, hvor den søger tegn på, om liv engang har været muligt på planeten.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip