Nasa varsler et svar på "Mars-mysterium" mandag

Det skorter ikke på sans for drama hos det amerikanske rumagentur Nasa, der har indkaldt til et pressemøde mandag, hvor det vil offentliggøre en "stor videnskabelig opdagelse".

De store nyheder skal være kommet fra rumagenturets mission til Mars. Det gør nu Nasa i stand til at løse "et Mars-mysterium", står der i pressemeddelelsen, der ikke melder yderligere om, hvilket mysterium Nasa har løst.

Nasa har tidligere erklæret, at betingelserne for liv på Mars er opfyldt, og derfor spekulerer den amerikanske nyhedskanal CNN i, at mandagens pressemøde kan involvere yderligere nyt om liv på den kolde planet.

Ifølge CNN vil nyheden mandag have en betragtelig indflydelse på menneskehedens forståelse af Mars.

Nasa har tidligere indkaldt til pressemøder med en lignende ordlyd i indbydelsen. I juli offentliggjorde rumagenturet ved et sådant pressemøde, at man havde fundet jordens større og ældre fætter Kepler-452b.

Nasa og rumagenturerne fra Rusland, Japan, Kina og Europa har været på flere end 40 missioner, siden undersøgelserne af Mars begyndte i 1960'erne.

Nasas profil på det sociale medie Twitter er efter offentliggørelsen af pressemødet blevet mødt med mange nysgerrige bud på, hvad Nasa har fundet på Mars.

Gætterierne går på alt fra rumvæsner over kartofler, skumfiduser og pyramider til liget af gangsteren Jimmy Hoffa og filmkarakteren Mark Whatney fra filmen The Martian, der handler om en astronaut, der bliver efterladt under en mission til Mars.

Andre gætter på, at der er fundet fossende vand under overfladen eller fossiler af levende organismer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip