Nato-chef om Kobani-konflikt: Der er ingen simpel løsning

På et pressemøde i Tyrkiets hovedstad, Ankara, torsdag siger Natos nye generalsekretær, Jens Stoltenberg, at der ikke findes en enkelt løsning på den blodige konflikt i byen Kobani på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet, der i ugevis har været belejret af jihadister fra Islamisk Stat.

Stoltenberg, der har overtaget roret fra Anders Fogh Rasmussen, siger samtidig, at den vestlige alliance ikke har diskuteret etableringen af en såkaldt bufferzone på grænsen, som Tyrkiet ellers har foreslået.

- Jeg tror ikke, at der er en simpel og ligetil løsning på de problemer, vi ser. Det har ikke været på bordet under nogen diskussioner i Nato, siger Stoltenberg under et fælles pressemøde med den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu.

Onsdag sagde Frankrigs præsident, François Hollande, at han støtter forslaget om etableringen af en bufferzone for flygtninge mellem Syrien og Tyrkiet.

Zonen skal have til formål at beskytte folk, der er fordrevet på grund af konflikten

Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, slår fast, at Tyrkiet ikke alene vil indlede en kamp på landjorden mod Islamisk Stat.

- Det er ikke realistisk at forvente, at Tyrkiet vil udføre en operation på landjorden på egen hånd. Når der er en fælles beslutning, vil Tyrkiet ikke holde sig tilbage med at udføre sin rolle, siger den tyrkiske udenrigsminister.

Jihadister fra Islamisk Stat har siden 16. september belejret Kobani, og omkring 180.000 mennesker i og omkring byen menes at være flygtet til Tyrkiet.

Torsdag hævder Syriens Observatorium for Menneskerettighed, at islamisterne kontrollerer en tredjedel af den strategisk vigtige grænseby.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip