Nato-chef vil have undersøgt intense kampe i Makedonien

10/05/2015 21:06

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, følger situationen i Makedonien tæt og med bekymring, siger han i en pressemeddelelse søndag eftermiddag.

Otte politifolk og 14 bevæbnede mænd blev lørdag dræbt i den makedonske by Kumanovo, efter at politiet ved daggry indledte en operation mod en "bevæbnet gruppe", som ifølge myndigheder i landet skulle være kommet ind i Makedonien fra et naboland.

- Det er vigtigt, at alle politiske og lokale ledere arbejder sammen om at genetablere ro og orden og om at igangsætte en gennemsigtig undersøgelse for at finde ud af, hvad der er sket, siger Jens Stoltenberg.

Kumanovo ligger i det nordlige Makedonien i et etnisk albansk område.

- Jeg opfordrer alle til at udvise tilbageholdenhed og undgå en optrapning for hele landets og regionens skyld, lyder det i pressemeddelelsen.

Til det norske nyhedsbureau NTB siger han, at de intense kampe i Makedonien er en påmindelse om, at man ikke må glemme urolighederne i Balkan.

- Det er en påmindelse om, at situationen i den tidligere jugoslaviske republik Makedonien giver grund til fortsat bekymring.

- Det er alvorlige voldstilfælde, vi nu har set, og nu er det vigtigt at få klarhed over baggrunden for, hvad der er sket, og hvorfor det er sket, siger han til NTB.

Makedonien er ikke medlem af Nato. En af de ting, der blokerer for Makedonien, er striden om landets navn, da Grækenland har en nordlig provins af samme navn.

FN har forgæves forsøgt at løse navnestriden, som har stået på siden 1991.

/ritzau/