Nato følger eftersøgningen af forsvundet egyptisk fly tæt

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Grækenland, Frankrig og Egypten har sat fly og skibe ind i eftersøgningen af et passagerfly fra EgyptAir, som forsvandt med 66 mennesker om bord tidligt torsdag, da det var på vej fra Paris til Kairo.

Også Nato holder tæt øje med området, siger forsvarsalliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg.

- Hvis der kommer en forespørgsel om assistance fra Nato, er vi selvfølgelig klar til at hjælpe, siger han.

Kontakten med flyet blev mistet kort efter klokken 02.45 dansk tid natten til torsdag, da det befandt sig over Middelhavet. Det befandt sig i cirka 11 kilometers højde og cirka 16 kilometer inde i egyptisk luftrum, da det forsvandt fra radaren.

Egyptiske embedsmænd siger, at de tror, at flyet er styrtet i havet.

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger, at "intet kan udelukkes som årsag til, at flyet, der var fløjet mod Kairo fra Paris, forsvandt".

Iagttagere siger, at der kan være tale om et terrorangreb, men der foreligger stadig kun mangelfulde oplysninger om flyets forsvinden.

I Kairo siger landets premierminister, Sherif Ismail, også, at "intet udelukkes på nuværende tidspunkt."

Familier og pårørende til de ombordværende tog til Kairos internationale lufthavn, da flystyrtet blev kendt.

Embedsmænd i det græske transportministerium siger, at myndighederne er ved at undersøge rapporter om, at en kaptajn på et handelsskib har rapporteret, at han så "en flammekugle på himmelen" omkring 130 sømil syd for den græske ø Karpathos.

Ifølge hjemmesiden Flightradar24.com er passagerflyet en Airbus 320-232. På flyet var der i alt 66 personer, hvoraf de ti var besætningsmedlemmer. Blandt passagerne var to spædbørn og et barn.

Det egyptiske flyselskab EgyptAir siger, at der var 30 egyptere og 15 franskmænd samt en brite, en belgier og en canadier blandt de ombordværende.

Ifølge EgyptAir var der umiddelbart ingen danskere om bord på flyet.

I en erklæring fra flyselskabet hedder det, at der også var en algerier, to irakere, en kuwaiter, en saudiaraber, en tchader og en sudaneser. Flyselskabet oplyser via Twitter, at der var tre sikkerhedsvagter om bord.

De egyptiske myndigheder er ifølge EgyptAir i gang med en rednings- og eftersøgningsaktion.

/ritzau/AFP