Nato siger ja til at hjælpe Libyen med rådgivere

Nato har mandag svaret positivt på en anmodning fra den libyske premierminister om hjælp til at opbygge landets forsvarsmyndighed og militær.

Af en kortfattet pressemeddelelse fra Nato fremgår det, at der er tale om en mindre rådgivningsmission, der skal arbejde sammen med rådgivere, der er eller bliver stillet til rådighed af andre internationale organisationer.

Ifølge Ritzaus oplysninger bliver der tale om et hold på omkring 10 rådgivere, der bliver baseret i Bruxelles, men som også forventes at foretage flere rejser til Libyen.

De 28 Nato-lande lovede allerede i forbindelse med sidste forårs topmøde i Chicago, at de var klar til at assistere Libyen i det omfang, den vestlige forsvarsalliance kunne hjælpe.

Nato gennemførte i efteråret 2011 en militæraktion i luftrummet over Libyen til støtte for oprørere, der væltede landets hidtidige diktator, Muammar Gadaffi.

Siden da har der været flere voldelige sammenstød mellem forskellige bevæbnede grupper.

De politiske spændinger i landet steg igen i forrige uge, da premierminister Ali Zeidan kortvarigt blev bortført fra et hotel i hovedstaden Tripoli. Zeidan har selv hævdet, at der var tale om et kupforsøg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip