Nattevagt forgreb sig på fastspændt kvindelig patient

Gennem et vikarbureau fik en 54-årig mand for nogle år siden job som nattevagt blandt nogle af samfundets svageste, nemlig psykiatriske patienter. Det udnyttede han til at forgribe sig på to kvinder. Nu skal han i fængsel.

Det ene offer i sagen var en kvindelig psykiatrisk patient, der lå fastspændt, mens manden forgreb sig på hende.

Torsdag er manden ved Østre Landsret blevet dømt i sagen.

I første omgang blev han frifundet af Retten i Glostrup, men anklagemyndigheden valgte at anke. Dommen lyder på fire måneders fængsel. Den ene måned skal dog umiddelbart ikke afsones, men er gjort betinget.

Det var tilbage i efteråret 2012, at nattevagten havde sin gang på Psykiatrisk Center Hvidovre. Centret har til huse på Brøndbyøstervej i Brøndby ved København.

Her lå en kvinde fastspændt på afsnit 811, da nattevagten udnyttede situationen til at stikke hånden ned i hendes trusser. Kvinden har under sagen fortalt, at hun blev afvist af ledelsen på stedet, da hun ville anmelde overgrebet.

I 2014 gik kvinden efter råd fra sin psykolog til politiet. Her fik hun at vide, at der i mellemtiden havde været endnu en sag med samme nattevagt.

Den udspillede sig i september 2013 på afsnit D2 på Psykiatrisk Center Amager på Digevej i København. Her havde manden slikket eller kysset en medicinpåvirket kvinde på brysterne.

Landsretten mener, at begge overgreb er en overtrædelse af straffelovens paragraf 232 om blufærdighedskrænkelse. Anklagemyndigheden gik efter at bringe en grovere paragraf i stilling i forbindelse med overgrebet på den fastspændte.

Stod det til anklager Anders Larsson, så skulle nattevagten være dømt efter straffelovens paragraf 219. Den forbyder blandt andet, at ansatte på psykiatriske afdelinger har samleje med patienter.

Østre Landsrets dom kan ikke umiddelbart ankes til Højesteret. Det kræver en særlig tilladelse og at sagen skønnes at have principiel karakter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip