Naturkræfter svigter Brian Holm: Vi blev ikke udfordret

Mistralvind og tung regn var del af det taktiske oplæg, som skulle have sikret Omega Pharma-Quick-Step en spektakulær etapesejr på 15. etape af Tour de France.

Men naturkræfterne svigtede det belgiske mandskab, og holdet måtte tage til takke med en femteplads til sprinteren Mark Renshaw.

- Der var lige tre kilometer, hvor det var helt vildt. Det gik fra at blæse i højre og venstre, til pludselig at være orkan, og straks efter var det igen helt stille, siger sportsdirektør Brian Holm.

- Der var vildt forskellige meldinger om vinden, men det blev ikke, hvad vi havde regnet med.

Heller ikke regnen kunne man åbenbart regne med, da det belgiske hold i mangel på vind ændrede taktik og forsøgte med tempostærke Tony Martin på de våde veje i finalen.

- Det var ikke glat nok, og rundkørslerne var lidt for store til, at vi kunne gøre en forskel. Vi ved, at vi kan køre hurtigt i rundkørslerne, fordi vi har gode dæk til regnvejr.

- Vi var ikke interesseret i at indhente udbryderne. Det må de andre hold tage sig af, og de to udbrydere kørte flot.

- Det var næsten synd, at de ikke holdt hjem. Jeg havde undt de unge mennesker at køre om sejren, siger Holm.

Få kilometer fra mål forsøgte Tony Martin for anden gang at stikke af fra feltet, og han fik Lotto-rytteren Jürgen Roelandts med på hjul, men belgieren ville ikke føre, da hans opgave var at sikre sejr til André Greipel.

- Det var ærgerligt, at Roelandts ikke ville køre med Tony. Så havde de måske haft en fair chance for at hente udbryderne. Men Roelandts kørte for Greipel, det fik han ordre på. Havde de ført der, havde de nok haft en chance, siger Brian Holm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip