Naturpakken sætter punktum for Konservatives krav

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Punktum. Nu er det endelig slut, lyder det fra De Konservative efter et eksplosivt forår for regeringen og dens støtteparti.

Konservative har krævet indrømmelser efter sagen om landbrugspakken, som kostede den tidligere miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), jobbet.

Men med fredagens præsentation af Naturpakken, som indeholder kvælstofreducerende tiltag til gavn for naturen, er sagen endelig lagt ned ifølge Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard.

- For os er det et punktum. Vi har fået en minister, som vi har fuldstændig tillid til. Og vi har fået de kvælstofreduktioner, som vi har bedt om.

- Det er et fælles ansvar, at vi er endt med så stor og ambitiøs en aftale, som vi er, siger Mette Abildgaard.

Den er en udmelding, som den nye miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), er enig i. Han mener, at den nuværende regering gør mere, end den tidligere regering har gjort på området.

- Vi har gjort det, der skal til nu. Hvordan fremtiden kommer til at se ud, er for tidligt at sige. Regeringen er optaget af hele tiden at fremme miljøtilstanden i Danmark og skabe bedre natur, og det er noget, vi har et stærkt fokus på, siger Esben Lunde Larsen.

Mette Abildgaard siger videre, at Konservative har haft et godt forløb i forhandlingerne om Naturpakken, som er forhandlet på plads mellem blå blok og regeringen, efter at den tidligere minister måtte trække sig på grund af misvisende tal.

- Den sag, som berørte den tidligere minister, gik på, at vi ikke længere havde tillid. Tillid er ikke noget, man kan opbygge med kvælstofreducerende tiltag.

- Vi har fået et rigtig godt samarbejde med den nye minister og er blevet mødt med tillid, siger Mette Abildgaard.

Konservatives krav var 624 ton, og Naturpakken indeholder 630 ton kvælstofreducerende tiltag.

- En reduktion af kvælstofudledningen var afgørende for os.

- Vores udspil var 624 ton, så når vi står her med 630 ton, så er det svært ikke at have et stort smil på. Og pengene er ikke taget på en måde, så det går ud over andre gode naturformål, siger politisk ordfører Mette Abildgaard.

/ritzau/