Nederlag til TDC: Staten foretrækker stadig Telenor

Endnu engang er Telenor blevet valgt som statens favorit til at levere telefoni og internet til de mange offentlige institutioner rundt i landet.

Der er tale om en stor skalp for teleudbyderen, idet staten er den største kunde herhjemme, skriver Telenor i en pressemeddelelse fredag.

- Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, siger erhvervsdirektør Lars Thomsen i meddelelsen.

Aftalen gælder de kommende tre år, og der er mulighed for forlængelse i yderligere et år. Der er samtidig tale om en udvidelse af den hidtidige aftale, så Telenor nu skal levere mobil bredbånd til 10.000 ansatte i staten.

Mens der er tale om en rigtig glad nyhed Telenor, er der tale om lidt af en bet for konkurrenten TDC, som i de seneste år har været under hårdt pres på erhvervsområdet.

Eksempelvis er den gennemsnitlige indtjening per kunde i TDC's erhvervsafdeling faldet fra 240 kroner i begyndelsen af 2011 til 163 kroner i TDC's seneste regnskab for tredje kvartal i år, skriver Ritzau Finans.

Telenor selv peger på, at selskabets udbygning af 3G- og 4G-netværket rundt i landet er med til at understøtte aftalen med staten.

- Når 3G-opgraderingen er gennemført over hele Danmark, vil Telenor have 3900 3G-master mod 2400, da 3G-opgraderingen gik i gang, siger Lars Thomsen, som samtidig kalder Telenors nye 4G-netværk for "Danmarks bedste".

- 2013 vil dermed gå over i historien som det år med de største forbedringer af mobilnetværket nogensinde, så staten får virkelig fart på radiobølgerne, mener Lars Thomsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip