Nedrykkernes vej tilbage til Superligaen bliver nemmere

Tre hold rykker fra 1. division og op i Superligaen som følge af den nye turneringsstruktur, som klubberne er blevet enige om. Superligaen skal udvides til 14 hold, og derfor er der i år en ekstra oprykningsplads at spille om.

Det glæder man sig over i FC Vestsjælland, som i sæson rykkede ud af Superligaen. Klubbens sportsdirektør, Jacob "Gaxe" Gregersen, er også klar til at påtage sig favoritværdigheden til en af de tre oprykningspladser.

- Vi skal simpelthen op, det er der ingen tvivl om, og at der nu er en ekstra plads, gør det jo kun nemmere for os. Men vi er klar over, at det forsat er en svær opgave, men målsætningen er, at vi skal tilbage i Superligaen, siger han.

I sidste uge opgav klubberne ellers at finde en løsning, og derfor overraskede det flere, at de kunne blive enige allerede nu. Det havde FC Vestsjællands sportsdirektør heller ikke lige regnet med.

- Det var drønærgerligt, da vi ikke kunne blive enige. Derfor er det også bare ekstra fedt, at vi nu har fundet en løsning. Jeg havde ikke lige regnet med, at vi kunne gøre det allerede en uge efter forhandlingerne brød sammen, siger "Gaxe".

Ud over FC Vestsjælland rykkede Silkeborg også ud af Superligaen i den foregående sæson, og også her er der lettelse over, at en ny struktur er faldet på plads. Det siger klubbens direktør, Kent Madsen.

- Superligaen bliver mere spændende fremover og interessen vil vokse, hvilket vil styrke de danske fodboldforretninger, siger han.

Kent Madsen håber på, at udvidelsen af Superligaen kan hjælpe Silkeborg IF til at blive en fast del af Superligaen.

- Vi er sammen med AGF den klub, som er rykket mest op og ned i de seneste 10 år. Det har været belastende. Nu udvides ligaen til 14 hold, hvor der kun er en direkte nedrykker, og så stiger overlevelseschancerne jo. Det glæder vi os over, siger direktøren

Silkeborg-bossen understreger dog, at det bliver svært at rykke op, selvom der er en ekstra oprykningsplads. Han forudser at flere af konkurrenterne vil opruste, så de kan spille med om oprykningen til Superligaen.

- Vi har ambitioner om at rykke op, men det bliver en hård sæson med god konkurrence. Nogle klubber vil overveje at styrke sig, så man kan få fingrene i en af de tre oprykningsbilletter, så man kan komme med i den nye Superliga, siger Madsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip