Nedtrykt nordmand håber på EM-mirakel mod verdensmestre

Med nederlaget på 26-31 til Island søndag eftermiddag fik det norske landshold en skuffende start på håndbold-EM i Danmark.

I en pulje, hvor Ungarn og verdensmestrene fra Spanien er de to øvrige hold, skal nordmændene nu skabe mindst én solid overraskelse for at undgå sidstepladsen, der betyder farvel til turneringen og en formentlig svær VM-lodtrækning.

Stregspilleren Bjarte Myrhol erkender, at det ser svært ud før tirsdagens møde med spanierne.

- Spanien angriber vi som "underdogs". Det er svært at sige andet, når vi møder de regerende verdensmestre. Vi har spillet så mange kampe, at vi ved, at der er håb, hvis vi er på toppen, og de falder 5-10 procent, siger Myrhol til nyhedsbureauet NTB.

- Så stor forskel er der. De skal spille en dårlig kamp, og vi skal præstere maksimalt for at tage point med fra den kamp, siger Rhein-Neckar Löwen-profilen.

Han hører sædvanligvis selv til blandt det norske landsholds største profiler, men var langt fra topniveauet mod Island, hvor han brændte tre af sine fire afslutninger.

- Jeg er min første og største kritiker. Jeg havde lagt ekstremt meget i den kamp under træningen hele efteråret. Den brugte jeg som motivation under lange og hårde løbeture.

- Når jeg præsterer, som jeg gjorde mod Island, rammer det selvfølgelig hårdt. På den anden side er det let at viske tavlen ren og komme videre, fordi jeg spillede så dårligt. Det var bare en kulsort dag på kontoret.

Norge møder Spanien tirsdag klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip