Nedtrykte FCK'ere vil rejse sig i sidste spillerunde

En andenplads er lig med en billet til Champions League-kvalifikationen.

En tredjeplads betyder, at FC København skal spille Europa League i den kommende sæson, men trods alt slutter foran ærkerivalen Brøndby.

En fjerdeplads vil stadig betyde Europa League, men hvis det ender med den placering, så må FCK's sæson betegnes som en gigantisk skuffelse med nul titler og en slutplacering efter Brøndby samt ingen Champions League efter sommerferien.

Så der er meget at spille for i Superligaens sidste spillerunde søndag for FCK. Københavnerne runder sæsonen af mod OB i Parken, men efter torsdagens pokalfinale-nedtur mod AaB er FCK-spillerne hårdt ramt.

Det indrømmer anfører Lars Jacobsen efter 2-4-nederlaget til AaB.

- For os gælder det om at komme op på hesten, selvom det er hårdt lige nu, når vi har tabt en finale. Vi har en ufattelig vigtig kamp på søndag, som betyder meget, og så må vi se, hvad der sker i de andre kampe, siger højrebacken.

De andre kampe er vigtige for klubben. Hvis FCK, som inden spillerunden er treer, skal snuppe andenpladsen, kræver det først en sejr over OB. Så skal Sønderjyske hjemme slå toerne fra FC Midtjylland.

Midtjyderne er to point foran FCK, men uafgjort er formentlig nok for Herning-holdet, der har en målscore, som er 10 scoringer bedre end københavnernes.

På fjerdepladsen er Brøndby lige nu kun to point efter FCK, så hvis FCK-spillerne hænger for meget med hovederne efter pokal-nedturen til AaB og taber til OB, så er Brøndby klar til at slå til.

Brøndby, som ude møder FC Nordsjælland, har en målscore, der er seks dårligere end FCK.

FCK's offensivprofil Nicolai Jørgensen ser frem til en spændende sæsonafslutning.

- Vi kan smide bronzen, og vi kan gøre det til Brøndby, så det er ikke det sjoveste, som kan ske. Det må ikke ske, og vi vil rigtig gerne have en kvalifikation til Champions League, så vi skal rejse os nu og gå 100 procent ind til den sidste kamp.

- Det er måske lidt ærgerligt, at Sønderjyske har reddet sig i Superligaen, men nogle gange spiller et hold bedst, når det kan spille frit, så det skal vi håbe på, at Sønderjyske gør. Men det vigtigste er først og fremmest, at vi selv vinder, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip