Nej-siden står til 60 procent i Grækenland

Nej-siden fører den græske folkeafstemning med 60,54 procent af stemmerne mod 39,46 procent til ja-siden, viser en løbende optælling på det græske indenrigsministeriums hjemmeside, efter at næsten 25 procent af stemmene er talt op.

Allerede få minutter efter, at de første valgstedsmålinger er offentliggjort, meddelte det franske præsidentpalads, at Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, mandag er i Paris for at drøfte det græske afstemningsresultat med Frankrigs præsident, François Hollande.

I Athen siger en regeringstalsmand, at Grækenland omgående vil have genoptaget forhandlingerne med de internationale kreditorer og håber at få en aftale på plads snarest.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har op til folkeafstemningen sagt, at grækernes problemer snart vil være løst, hvis grækerne stemmer nej til de internationale långiveres krav til flere græske reformer og besparelser til gengæld for flere penge.

- Der er ingen grund til bekymring. Vi vil stå med en aftale 48 timer efter folkeafstemningen, har Tsipras sagt i en tv-tale.

Den græske finansminister, Yanis Varoufakis, skal ifølge nyhedsbureauet Reuters senere søndag mødes med repræsentanter for de græske banker for at diskutere situationen.

Grækenland har ingen overvejelser om at begynde at trykke pengesedler med en ny møntfod. fastslår Euclid Tsakalotos, der har koordineret forhandlingerne med landets kreditorer.

- Vi taler ikke om en parallelmøntfod. Jeg tror ikke, de smider os ud af euroen, siger Euclid Tsakalotos.

/ritzau/

 

Dagens Gossip