Nej tak: 1 ud af 3 vil af med muslimske tørklæder

Danske borgers tolerance over for muslimske symboler som tørklæder og slør er meget lav.

29 procent af danskerne ser gerne et forbud imod tørklæder og slør i det offentlige rum, og yderligere 14 procent er delvist enige i forbudet. Det skriver Berlingske Tidende.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Det vidner om, at op mod halvdelen af den danske befolkning har et problem med folk, der bærer muslimske hovedbeklædninger.

Det viser en ny undersøgelse fra Århus Universitet om danskernes tolerance over for indvandrere. Undersøgelsen bygger på 1929 danskere mellem 18 og 76 år, som hverken er første- eller andengenerationsindvandrere.

LÆS OGSÅ: Hver femte er imod tørklæde-piger i butikker

Resultatet kommer som en overraskelese for en af personerne bag undersøgelsen, lektor ved institut for statskundskab på Aahus Universitet Jens Peter Frølund Thomsen.

- Når det handler om muslimske symboler, og det handler om islam, så bliver det straks mere vanskeligt. Spørger du til emner om muslimer i stedet for om indvandrere generelt, får du nogle stærkere svar. Det tyder på, at der er en særlig aversion over for muslimer og islam – eller i hvert fald over for deres ret til at praktisere denne her religion, siger Jens Peter Frølund Thomsen.

Yderligere viser undersøgelsen, at 36 procent er helt uenige og ønsker ikke et forbud. Og 13 procent er delvis enige i dette.

LÆS OGSÅ: Unge piger blev muslimer for at komme til Bieber-koncert 

Endelig er der 7 procent, der hverken er for eller imod et forbud.

Undersøgelsen, som er støttet af Det Frie Forskningsråd, kommer ikke bag på talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah.

- Man bliver nødt til at erkende, at der er et problem i det danske samfund, og vi skal ikke lade minoritetsdanskere, der taler med Dansk Folkepartis retorik, styre debatten, siger Imran Shah til DR.

 

Dagens Gossip