Nepal stopper eftersøgning af vandrere efter snestorm

De nepalesiske myndigheder har onsdag standset eftersøgningen af flere overlevende vandrere i et område af Himalaya, der for lidt over en uge siden blev ramt af en voldsom snestorm.

En højtstående embedsmand fra Nepals turistministerium siger således, at myndighederne har bragt 519 vandrere fra Annapurna-regionen i sikkerhed. 310 udenlandske turister er blandt de overlevende.

- Vi har besluttet at afslutte operationen, men vi står stand-by, hvis vi får nogen anmodninger om hjælp. Vi har ikke modtaget yderligere informationer om vandrere, der skulle være fanget i regionen, siger Suresh Acharya til nyhedsbureauet AFP.

35 lig er blevet gravet ud fra snemasserne, siden uvejret ramte sidste tirsdag. Redningsarbejdere vurderer dog, at der stadig er otte mennesker begravet i Manang-distriktet.

Det hårde vejr blev udløst af cyklonen Hudhud, der sidste weekend forvoldte store ødelæggelser på Indiens østkyst. Ifølge nyhedsbureauet Reuters mistede 41 mennesker livet i Indien efter cyklonen.

Meteorologer havde forudsagt snestormen, men den synes at være kommet bag på vandrerne, der var på vej mod et højtliggende bjergpas, som udgør en del af den populære rute Annapurna Circuit.

Mange af vandrerne havde søgt tilflugt i små gæstehuse og teforretninger på den populære rute, der løber 240 kilometer mellem bjergtoppe, klipper og buddhistiske landsbyer.

Ruten, der også kaldes æblekageruten, har fået navn efter populære æblekager, der sælges fra de små udskænkningssteder i bjergene.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip