Nervøse svenske feminister ligger tæt på spærregrænsen

Der bliver bidt negle hos Feministiskt initiativ, der ifølge to valgstedsmålinger ligger på eller lige over spærregrænsen ved det svenske riksdagsvalg.

Spærregrænsen i Sverige er på 4,0 procent, og de to valgstedsmålinger giver partiet henholdsvis 4,0 procent og 4,4 procent.

- Det er nervøst, det må jeg sige. Nu gælder det om, at cifrene holder. Jeg håber virkelig på det, så vi kan få et regeringsskifte og isolere Sverigedemokraterna, siger partiet leder Gudrun Schyman til nyhedsbureauet TT.

Feministiskt initiativ blev stiftet i 2005. Partiet stillede op med kandidater ved riksdagsvalget i 2006, hvor partiet fik 0,6 procent af stemmerne og ikke kom i Riksdagen.

Feministiskt initiativ stillede igen op til valget i 2010. Her kom partiet heller ikke over spærregrænsen på 4 procent, da man kun fik 2,2 procent af stemmerne.

Partiet arbejder med ligestilling på tværs af køn, alder, funktionalitet, seksualitet, religiøse overbevisninger, farve, etnicitet og statsborgerskab.

/ritzau/TT

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip