Netanyahu advarer Gaza-indbyggere om nye angreb

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, advarer civile palæstinensere i Gaza om, at de øjeblikkeligt må forlade de steder, hvor militante islamister opererer.

- Jeg opfordrer indbyggerne i Gaza til øjeblikkeligt at evakuere hvert eneste sted, hvor Hamas opererer med terroraktivitet. Hvert eneste af disse steder er et mål for os, siger Netanyahu, som søndag har holdt et ekstraordinært regeringsmøde om konflikten.

- Operationen i Gaza vil vare lige så lang tid, som det tager. Den vil fortsætte, indtil vores mål er nået. Det vil tage nogen tid, siger den israelske regeringsleder.

Ved det særlige regeringsmøde, der fandt sted i forsvarsministeriet i Tel Aviv, gentog Netanyahu, at Israel vil gengælde for et Hamas-angreb, der fredag kostede en fireårig israelsk dreng livet. Drengen blev dræbt af en raket i en kibbutz, der ligger tæt på Gazastriben.

- Hamas betaler og vil fortsat komme til at betale en høj pris for de forbrydelser, som gruppen begår, siger Netanyahu.

Den fireårige israelske dreng Daniel Tragerman blev begravet søndag. Hans mor sagde, at han havde været en livlig dreng, som kunne være blevet en fremtidig leder, der kunne skabe fred.

- Du er mit livs kærlighed, et fuldkomment barn, enhver mor og fars drøm, sagde hun ved begravelsen.

Tusindvis af hjem er blevet jævnet med jorden eller beskadiget i Gaza under den næsten syv uger lange konflikt, og 500.000 er blevet tvunget til at forlade deres hjem i Gaza, som har 1,8 millioner indbyggere.

Israel har sagt, at Hamas har skylden for civile tab, fordi de militante opererer blandt civile - tæt på kvinder og børn - og skjuler våben i blandt andet skoler og i moskeer.

Talsmænd for den palæstinensiske redningstjeneste siger, at 2108 mennesker er blevet dræbt i Gazastriben siden den 8. juli, hvor en israelsk offensiv blev indledt for at stoppe raketangreb fra Hamas. I samme periode er fire civile israelere og 64 israelske soldater blevet dræbt.

/ritzau/Reuters