Netanyahu afviser palæstinensisk FN-offensiv

Israels regeringschef, Benjamin Netanyahu, afviser kategorisk palæstinensernes forsøg på at få FN til at vedtage en tidsfrist for Israels tilbagetrækning fra Vestbredden.

- Vi accepterer ikke forsøg på at diktere os ensidige skridt om en begrænset tidsplan, siger Netanyahu vredt mandag eftermiddag, inden han stiger om bord i et fly, der skal bringe ham til den italienske hovedstad, Rom.

Her befinder USA's udenrigsminister, John Kerry, sig.

Efter Netanyahus ankomst har de to toppolitikere indledt et møde i den amerikanske Rom-ambassadørs residens.

USA forsøger at undgå, at krisen mellem israelere og palæstinensere, der i årtier har ligget i strid om det samme landområde, eskalerer og ender i et opgør i FN's Sikkerhedsråd inden længe.

USA har ofte støttet Israel med et veto, når der har været resolutionsforslag om mellemøstkonflikten i Sikkerhedsrådet, og i øjeblikket er Kerry i gang med at sondere holdningen til en palæstinensisk stat blandt de europæiske lande.

Mange parlamenter i europæiske lande har vedtaget resolutioner om anerkendelse af en palæstinensisk stat, men de fleste regeringer, med undtagelse af den svenske, har ikke anerkendt en palæstinensisk stat, som i praksis heller ikke eksisterer.

Den palæstinensiske ledelse har imidlertid erklæret, at den snart vil bede FN om at vedtage en resolution, der giver Israel to år til at rømme Vestbredden, som Israel siden krigen i 1967 har holdt besat.

Derefter vil palæstinenserne så erklære, at de har fået deres stat.

Reuters skriver, at Jordan har sendt et resolutionsudkast i kredsløb blandt Sikkerhedsrådets 15 medlemmer, og i det forslag hedder det, at Israel skal være ude af Vestbredden senest den 16. november 2016.

Forslaget er dog ikke fremsat formelt endnu.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip