Netanyahu afviser palæstinensisk stat under sin ledelse

Skrevet af admin

16/03/2015

Mest læste i dag

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, afviser at der vil komme en palæstinensisk stat, så længe han er ved magten i Israel.

Netanyahu kom med udtalelsen i et interview med den israelske nyhedssite NRG dagen inden parlamentsvalget i Israel.

Han blev spurgt, om det er sandt, at der ikke vil blive oprettet en palæstinensisk stat, hvis han bliver genvalgt.

- Ja, faktisk, lød svaret.

- Den, der tager skridt mod at oprette en palæstinensisk stat eller agter at afgive territorium, giver plads til yderliggående islamistiske terrorangreb mod Israel, siger Netanyahu.

Tidligere har han sagt, at han kan forestille sig en demilitariseret palæstinensisk stat som en del af en permanent fredsaftale.

Premierministerens parti, Likud, er siden valget i 2013 gået tilbage i meningsmålingerne, og det har fået Netanyahu til at bejle til vælgerne på den yderste højrefløj.

Han har forsøgt at fjerne fokus fra de økonomiske spørgsmål, som optager de fleste af Israels vælgere, og i stedet tale om sikkerhedstruslen fra især Iran.

Netanyahu siger, at han er den eneste, der på forsvarlig vis kan sørge for sikkerheden i Israel.

Hans politiske modstander og udfordrer, Isaac Herzog fra Den Zionistiske Union, er tilhænger af at genoptage fredsforhandlinger med den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas.

Herzog og den tidligere udenrigsminister Tzipi Livni, som stiller op for samme valgunion, beskylder Netanyahu for at oppiske en stemning af frygt forud for valget i stedet for at forholde sig til de problemer, der optager vælgerne mest, nemlig de høje leveomkostninger og andre økonomiske spørgsmål.

/ritzau/Reuters