Netanyahu forsvarer Gaza-offensiv på amerikansk tv

I et interview med den amerikanske tv-station CBS appellerer den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, til amerikanernes sympati for israelere, der må flygte ned i beskyttelsesrum, når Hamas' raketter angriber Israel.

- Da vi begyndte på dette interview, var der en bombealarm i gang, men som minutterne er gået, er vi blevet fortalt, at folk igen kan gå ud i den fri luft, siger Netanyahu og tilføjer:

- Det er den virkelighed, vi lever i. Og vi vil gøre hvad end, der er nødvendigt, for at sætte en stopper for det.

Siden Israel tirsdag indledte en offensiv med luftangreb mod Gaza, er 166 palæstinensere blevet dræbt. Hamas har samtidig sendt flere hundrede raketter mod Israel, men ingen israelere har hidtil mistet livet.

Netanyahu opfordrer de amerikanske seere til at forestille sig, at amerikanske byer fra østkysten til Colorado - eller 80 procent af befolkningen - var truet af raketangreb, og kun havde 60 til 90 sekunder til at nå ned i et beskyttelsesrum.

- Det er det, vi oplever, mens vi snakker nu, siger Netanyahu.

Hans tv-interview bliver bragt samtidig med, at tusindvis af palæstinensere flygter fra deres hjem i Gaza By, efter at israelerne lørdag opfordrede dem til at forlade deres hjem "for deres egen sikkerheds skyld".

Netanyahu nægtede at diskutere en eventuel våbenhvile under interviewet med CBS, ligesom han heller ikke ville fortælle, hvor længe luftangrebene mod Gaza vil stå på.

Adspurgt om hvorvidt en militær operation på landjorden er nært forestående, svarer premierministeren, at Israel vil bruge alle "nødvendige midler" for at standse Hamas' raketangreb.

- Om vi er i begyndelsen af slutningen eller i slutningen af begyndelsen, kan jeg ikke fortælle jer lige nu, fordi vi står over for en meget, meget brutal terror-fjende.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip