Netanyahu frygter lurende valgnederlag efter ny måling

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu har bange anelser for sin fremtid som regeringsleder, efter at den seneste meningsmåling op til næste uges parlamentsvalg viser, at stolen, han sidder på, vakler gevaldigt.

Derfor spiller Netanyahu nu en sidste trumf i håb om at trække stikket hjem, når vælgerne går til stemmeurnerne 17. marts.

- Vores sikkerhed er alvorligt i fare, for der er en reel risiko for, at vi taber dette valg, siger han torsdag ifølge AFP til avisen Jerusalem Post.

- Hvis hullet fortsætter med at blive større, vil Isaac Herzog og Tzipi Livni (ledere af oppositionskoalitionen Den Zionistiske Union, red.) blive Israels premierministre om en uge, siger han med henvisning til, at de to ledere har besluttet at bestride posten i toårs turnus.

Den nye meningsmåling har ifølge Reuters flyttet valgsejren fra Netanyahus side til centrumvenstre oppositionen. Målingen spår 24 pladser i parlamentet til Den Zionistiske Union mod 21 pladser til Likud.

Benjamin Netanyahu fik ellers en smule vind i sejlene hjemme, da han tidligere i marts holdt en tale om Irans atomprogram i den amerikanske kongres i Washington.

Talen var omstridt, fordi Netanyahu var inviteret til at tale af det republikanske flertal i Kongressen uden om Det Hvide Hus.

Der er i alt 120 medlemmer af det israelske parlament.

Derfor skal der tælles til 61 for at få et flertal, og det betyder, at de store partier efter valget skal hen og forhandle med en stribe religiøse og nationale partier, ligesom der også er venstreorienterede lister og en liste for arabiske israelere.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip