Netanyahu: Hamas bryder dens egen våbenhvile

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, beskyldte søndag Hamas for at bryde en våbenhvile, som bevægelsen selv havde opfordret til, og han fastslog, at de israelske operationer i Gaza vil fortsætte.

- De bryder deres egen våbenhvile. Under de omstændigheder vil Israel gøre, hvad det er nødt til, at for at forsvare dets befolkning, siger Netanyahu.

Hamas meddelte tidligere søndag, at det var indstillet på en ny humanitær våbenhvile med Israel i Gaza fra klokken 14.00 lokal tid søndag (klokken 13.00 dansk tid).

- Som svar på FN's indgriben og af hensyn til vores befolkning og i anledning af eid (afslutningen på ramadan) er der blandt modstandsgrupperne enighed om at støtte en 24 timer lang humanitær våbenhvile fra klokken 14.00 søndag eftermiddag, siger Hamas-talsmanden Sami Abu Zuhri til Reuters.

Under nye israelske angreb søndag blev mindst ni palæstinensere dræbt, hvorved over 1050 er dræbt i den 20 dage lange operation. Omkring 6000 er blevet såret.

Søndag morgen blev en israelsk soldat dræbt nær Gazastriben af en granat affyret fra palæstinensisk side, oplyser det israelske militær.

Dermed er i alt 43 israelske soldater blevet dræbt, siden Israels offensiv mod Gazastriben blev sat i gang 8. juli. Derudover har konflikten kostet tre civile israelere livet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip