Netanyahu indkalder ministre til hastemøde om atomaftale

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har fredag indkaldt ministre og øvrige medlemmer af sit sikkerhedskabinet til hastemøde.

På mødet vil Netanyahu drøfte den aftale, der torsdag blev indgået om Irans atomprogram.

I en telefonsamtale med den amerikanske præsident, Barack Obama, sent torsdag aften, betegnede Netanyahu aftalen som en trussel mod Israels eksistens.

Han mener, at aftalen legitimerer det iranske atomprogram, styrker den iranske økonomi og "vil øge Irans aggression og terror i hele Mellemøsten og derudover", lyder det i en meddelelse fra Netanyahus kontor.

Torsdagens aftale betragtes som et betydeligt gennembrud i den 12 år lange strid om det iranske atomprogram.

Iran hævder, at programmet udelukkende tjener fredelige formål, mens særligt Israel og USA har haft Iran mistænkt for i hemmelighed at forsøge at udvikle atomvåben.

Både Netanyahu og andre israelske toppolitikere har tidligere givet udtryk for, at Israel er klar til at gennemføre militære angreb på iranske atomfaciliteter for at sikre, at Iran ikke udvikler en atombombe.

På fredagens sikkerhedsmøde deltager både nogle af Netanyahus ministre samt højtstående embedsmænd og sikkerhedseksperter.

Der er ikke umiddelbart flere oplysninger om mødet.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip