Netanyahu lover at tordne mod Kerry: Drop Palæstina-stat

Israel vil over for John Kerry afvise ethvert skridt i FN mod at sætte en tidsramme for en palæstinensisk stat, lyder det fra Benjamin Netanyahu.

Meldingen kommer som et klart signal til den israelske premierministers vælgere før et vigtigt møde med den amerikanske udenrigsminister mandag.

De to mødes mandag i Rom for at diskutere forskellige FN-forslag til en palæstinensisk stat.

- Jeg vil fortælle dem begge, at Israel i vid udstrækning ligger som en ensom ø i et hav af islamisk ekstremisme, der blæser over hele Mellemøsten, siger Netanyahu med henvisning til Kerry-mødet, som Matteo Renzi, Italiens premierminister, også deltager i.

- Det vil bringe radikale islamistiske elementer helt frem til Tel Avivs forstæder og til hjertet af Jerusalem. Det vil vi ikke tillade. Vi vil afvise dette eftertrykkeligt. Lad der ikke herske tvivl om, at vi vil afvise dette, siger Netanyahu.

Der hersker tilsyneladende en generel bekymring i den israelske regering over, om amerikanerne - Israels nært allierede - også vil nedlægge veto.

USA har gentagne gange kritiseret og fordømt, at Israel fortsat har udvidet de jødiske bosættelser i palæstinensiske områder.

Efter mødet med Netanyahu skal Kerry tirsdag i London mødes med den palæstinensiske chefforhandler Saeb Erekat og en delegation af arabiske ministre.

Den arabiske delegation vil ifølge palæstinensiske politikere forsøge at overbevise amerikanerne om at undlade at bruge deres veto i FN's Sikkerhedsråd og derved forhindre, at forslag om en palæstinensisk stat skrottes.

Siden fredsforhandlingerne mellem israelere og palæstinensere - med USA som mægler - brød sammen tidligere på i år, har palæstinenserne i FN-regi forsøgt at bane vejen for en stat.

Frankrig, Storbritannien og Tyskland arbejder i øjeblikket på en resolution, der skal munde ud i en løsning på den mangeårige konflikt.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip