Netanyahu: Stigende tvivl om palæstinensisk fredsvilje

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger forud for fredsforhandlinger mellem israelske og palæstinensiske forhandlere, at der er stigende tvivl om palæstinensernes interesse i fred.

Det sker i forbindelse med et besøg fra den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, der besøger Mellemøsten for at sætte skub i de skrøbelige fredsforhandlinger.

- Der er stigende tvivl i Israel om, hvor interesserede palæstinenserne er i fred, siger Benjamin Netanyahu i Jerusalem forud for et firedages møde mellem israelske og palæstinensiske forhandlere.

John Kerrys besøg er det 10. siden marts, og det sker, mens anklagerne om manglende vilje til forpligtelse fyger frem og tilbage fra begge sider.

- Jeg agter at mødes mere med begge sider de næste par dage for at mindske uenighederne om de rammer, der skal være for forhandlingerne, siger John Kerry under besøget.

Netanyahu mener ikke, at palæstinenserne tager forhandlingerne seriøst.

Aftalen skal omhandle grænserne for et selvstændigt Palæstina, palæstinensiske flygtninge og spørgsmålet om Jerusalem, som begge sider angiver som hovedstad.

Palæstinenserne vil have grænserne til at gå, som de gjorde i 1967 før Seksdageskrigen, da Israel indtog Vestbredden og det østlige Jerusalem.

Israel ønsker dog at bevare de eksisterende bosættelser, som landet har bygget i det besatte palæstinensiske område.

For nylig frigav Israel 26 palæstinensiske fanger som led i fredsforhandlingerne mellem Israel og palæstinenserne.

Løsladelserne er den tredje af fire lovede frigivelser af i alt 104 fanger, som premierminister Netanyahu har forpligtet sig til.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip