Netanyahu varsler skrappe tiltag efter dobbeltdrab

04/10/2015 22:53

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Israel vil slå hårdt ned på vold fra palæstinensisk side og indføre skrappe tiltag efter drabene på et israelsk ægtepar, siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

- Disse tiltag omfatter blandt andet en hurtigere nedrivning af terroristers hjem, siger han efter et møde i det israelske sikkerhedskabinet.

Den højreorienterede premierminister tilføjer, at ministrene og de øverste sikkerhedsansvarlige er blevet instrueret i at "forebygge terror og afskrække og straffe gerningsmændene".

Desuden vil Israel i højere grad benytte sig af fængsling uden rettergang og forstærke de israelske sikkerhedsstyrker i Jerusalem og på Vestbredden.

Israel vil "kæmpe til døden mod den palæstinensiske terror", siger Netanyahu.

Tidligere på dagen meddelte Israel, at palæstinensere vil være udelukket fra Jerusalems gamle bydel i 48 timer. De palæstinensere, der har forretninger i bydelen eller bor i området, kan fortsat komme ind.

Kun palæstinensiske kvinder og mænd over 50 år vil få adgang til al-Aqsa moskéen.

En anden årsag til udelukkelsen af palæstinensere er, at jøder i de kommende dage markerer en jødisk helligdag ved Grædemuren, der ligger ved siden af al-Aqsa moskéen i den gamle bydel.

Flere steder på den besatte Vestbred og i Østjerusalem er situationen spændt efter de seneste dages blodige sammenstød mellem israelere og palæstinensere.

Fire israelere er dræbt og 77 palæstinensere såret.

Flere hundrede palæstinensere er i weekenden stødt sammen med israelske soldater på Vestbredden og i Østjerusalem. Soldaterne har skudt med både skarpt og gummikugler.

Demonstranterne protesterer blandt andet mod, at den israelske hær har sat en massiv jagt ind på palæstinensere efter drabet på det israelske ægtepar torsdag.

Flere iagttagere har udtrykt frygt for, at urolighederne kan komme ud af kontrol, mens andre har advaret om risikoen for en tredje palæstinensisk intifada.

/ritzau/AFP