Netflix bruges nu til at måle inflation i England

Mange har nok en fornemmelse af, at pengene ikke rækker så langt som de gjorde en gang, men på samme tid køber vores penge i dag langt bedre elektronik end for blot et halvt år siden. For at holde styr på prisudviklingen analyserer statistiske kontorer over hele verden priser på alverdens varer, og nu skriver Engadget altså, at Netflex er en af disse varer i Storbritanien.

Når Netflix er kommet med i det index af varer, hvis priser bliver fulgt, skyldes det, at det britiske statistiske bureau mener, at tilstrækkeligt mange bruger Netflix eller lignende. Tidligere har også DVD-optagere været en del af indexet, men de er allerede blevet fjernet, da harddiskbaserede optagere overtog markedet.

Indexet indeholder selvfølgeligt også mere almindelige varer som fødevarer, energi og husleje, hvor prisudviklingen er mere moderat. De løbende ændringer af indexet sig dog meget om hvordan produkter slår igennem. Smartphones og apps har således været en del af indexet siden 2011 og må forventes at forblive i indexet en rum tid endnu. 

Interesseret i flere artikler om apps og teknologi? Følg os på Facebook og hold dig opdateret.

 

Dagens Gossip