Nets er tavs om IBM-samarbejde efter Se og Hør-skandale

Nets vil vente med at tage stilling til, om Se og Hør-sagen får konsekvenser for virksomhedens samarbejde med IBM.

Det siger Susanne Brønnum, landechef for betalingskortudstederen.

- Det vil jeg meget gerne snakke med IBM om først. Nu må vi se. Vi skal først til bunds i det her, siger hun til Børsen.

Mandag erkendte Nets, at den alvorlige anklage om, at der er sivet fortrolige oplysninger om kendte personers brug af betalingskort til journalister på Se og Hør, sandsynligvis holder stik.

- Vi er chokerede over, at der er sket et sådant misbrug af fortrolige kreditkortinformationer. Det må ikke ske. Vores undersøgelse tyder på, at det er en kriminel handling foretaget af en betroet medarbejder hos IBM, hed det i en pressemeddelelse fra Nets.

Nets forstærker derfor deres kontrolfunktioner for at sikre, at adgang til fortrolige data ikke bliver misbrugt.

Ifølge Susanne Brønnum er det fortsat for tidligt at sige noget om, hvordan sagen har påvirket danskernes tillid til Nets, og virksomheden vil heller ikke udtale sig om, hvem der har et eventuelt erstatningsansvar.

- Det er vi ikke kommet til endnu, siger Susanne Brønnum til Børsen.

Den mistænkte it-ekspert blev få dage efter afsløringerne om ugebladets brug af ulovlige informationer hjemsendt fra sit forholdsvise nye konsulentjob hos Nordea.

I perioden 2008 til 2012 modtog han angiveligt op til 10.000 kroner sort om måneden fra Se og Hør for at forsyne bladet med informationer om kendtes brug af betalingskort.

Oplysningerne gav ugebladet mulighed for at bringe en lang række solohistorier.

Søndag afslørede TV2 Nyhederne, med to tidligere Se og Hør-ansatte som kilder, at ugebladet i flere år også har betalt en ansat i SAS for at udlevere informationer om kendte og kongelige, der var på vej til udlandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip