Nets: Misbrug kan være sket hos os i Se og Hør-sag

Det tyder på, at den alvorlige anklage om, at en medarbejder hos Nets har videregivet fortrolige oplysninger til Se og Hør, holder stik.

Nets konstaterer således, at selskabet har fundet mistænksomme adfærdsmønstre i virksomheden, og nu skærper selskabet sikkerhedskontrollen, skriver Nets i en pressemeddelelse.

Selskabet har allerede igangsat en omfattende undersøgelse af sagen, som skal kortlægge forholdene omkring, at en medarbejder har videregivet oplysninger om kendtes kreditkort-transaktioner til ugebladet Se og Hør.

Selvom undersøgelsen ikke er færdiggjort endnu, kan Nets på nuværende tidspunkt konstatere mistænksomme adfærdsmønstre. Oplysningerne er blevet videregivet til myndigheder og politiet.

- Vi er chokerede over, at der er sket et sådant misbrug af fortrolige kreditkortinformationer. Det må ikke ske. Vores undersøgelse tyder på, at det er en kriminel handling foretaget af en betroet medarbejder hos IBM, fastslår Susanne Brønnum, landechef for Nets, i pressemeddelelsen.

Nets forstærker derfor deres kontrolfunktioner, som skal sikre, at adgang til fortrolige data, ikke bliver misbrugt.

Firmaet vil gennemgå og vurdere sikkerheden af eksisterende adgange til kortdata. Et af kontrolsystemerne, som vil blive gået igennem, er overvågningen af de såkaldte logs, som registrerer, hvem der kigger på hvad og hvornår.

Det skal sikre, at mistænkelig adfærd hos medarbejdere, der har adgang til fortrolige data, bliver rapporteret og undersøgt.

- Indtil denne gennemgang har fundet sted, skærper vi sikkerhedskontrollen ved, at eksterne revisorer gennemfører yderligere stikprøvekontroller af adgange og logs, forklarer Susanne Brønnum.

Men, der er stadig en række medarbejdere, som har funktioner, der kræver, at de har adgang til systemer med personfølsomme informationer. Medarbejderne har tavshedspligt og er sikkerhedstjekkede.

- Det er ikke muligt fuldstændigt at sikre sig mod personer, som misbruger deres betroede stilling med kriminelle formål for øje. Men vi har iværksat en gennemgribende revision af vores kontrolfunktioner for at sikre, at vi bedre kan fange den type af misbrug, vi har mistanke om her, siger Susanne Brønnum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip