Nets skærer 220 stillinger væk i Norden

Betalings-leverandøren Nets nedlægger 220 stillinger i Danmark, Norge, Sverige og Finland for at styrke konkurrenceevnen.

De omkring 2500 ansatte i Nets fik beskeden tirsdag morgen, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Reduktionen af stillingerne sker for at styrke virksomhedens konkurrenceevne og kundefokus, lyder det.

- Disse stillingsnedlæggelser er desværre en nødvendighed. Jeg håber virkelig, at de fleste kan realiseres ved frivillig afgang, siger Bo Nilsson, der er topchef i Nets-koncernen.

- Nets er i dag en stærk virksomhed, men for at fastholde succesen og sikre langsigtet bæredygtig vækst skal vi kunne reagere hurtigere på kundernes behov og fremme innovation, siger han videre.

Nets skal nu forhandle med fagforeningerne for at få klarhed over, hvor de 220 nedlagte job skal findes.

Virksomheden Nets driver blandt andet dankortet, betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Sammen med PostDanmark ejer Nets også e-Boks.

Nets beskæftiger 2500 medarbejdere i Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland, men det tal skal altså nedbringes over de næste måneder.

- For at kunne levere det nødvendige serviceniveau er det essentielt, at vi organiserer vores ressourcer, så de bliver mere strømlinede og tjener vores kunder så effektivt som muligt, siger han.

Reduktionen vil ikke få nogen effekt på sikkerheden omkring Nets' tjenester, og der er et stort behov for at forbedre effektiviteten, lyder det.

- Næste fase i Nets' udvikling involverer væsentlige investeringer og vækst, men på den korte bane er der et stort behov for at forbedre effektiviteten og skabe et mere strømlinet arbejdsmiljø, siger Bo Nilsson.

For et år siden skiftede Nets ejere, da virksomheden blev solgt videre til kapitalfondene Bain og Advent, samt ATP for 17 milliarder kroner.

Nets udbyder betaling- og kortservices i Norden med hovedsæde i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip