Nettet strammes om selskabstømmer efter vidneudsagn

06/03/2015 13:15

admin

Nyheder

Mest læste i dag

- Det var måske mest naturligt, at konti stod i Bjørns navn, men jeg tror ikke, at han havde noget ønske om at opgive, at han havde de penge. Så ville det være fuldt ud tilgængeligt for udenforstående.

Så klar i mælet er skyldnersvigtiltalte Bjørn Stiedls tidligere sekretær i vidneskranken i Retten i Lyngby fredag.

- Udenforstående kunne måske være politiet, måske kreditorer, siger hun.

Kvinden har kendt selskabstømmeren Bjørn Stiedl, siden han var 10 år gammel, og har gennem mange år arbejdet som sekretær og personlig assistent for erhvervsmanden.

54-årige Bjørn Stiedl er tiltalt for skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed. Han nægter sig skyldig.

Bagmandspolitiet mener, at Stiedl forsøgte at skjule sine aktiver for myndighederne i fonde rundt om i Europa, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning fra 2009 på fængsel i seks år.

Han afsoner i øjeblikket dommen i Statsfængslet i Nyborg.

Bjørn Stiedl skylder staten omkring 82 millioner kroner.

Specialanklager Michael Ejerskov undrer sig over, at midlerne stod i fonde, eksempelvis Stiedl Stiftung, når midlerne ifølge sekretæren i praksis fungerede som Bjørn Stiedls penge.

- Penge og midlerne stod i fonde, men det var reelt Bjørn Stiedls, da det jo var ham, der havde arbejdet og tjent pengene, forklarer hun.

Bagmandspolitiet beslaglagde i forbindelse med efterforskningen blandt andet to Rolex-ure, B&O-udstyr, Kaare Klint-malerier, skulpturer, designermøbler, Louis Vuitton-udstyr og for mindst 100.000 kroner Henning Koppel-sølvbestik, der alt sammen var gemt i en lejlighed i Barcelona.

Tiltalte dækkede ifølge anklagemyndigheden over en ejendom i Sydfrankrig, der i 2012 blev udbudt til salg for omkring 12,5 millioner kroner. Sekretæren forklarer, at også ejendommen tilhører Bjørn Stiedl.

Strafferammen for groft skyldnersvig er fængsel i op til otte år.

Bjørn Stiedl har tidligere på ugen aflagt forklaring for retten.

Der er afsat yderligere to retsdage i marts. Næste gang 12. marts.

/ritzau/