Netto åbner igen butikker i Storbritannien

Netto vender tilbage til Storbritannien. Det sker i samarbejde med supermarkedskæden Sainsbury's. Til efteråret åbner de første Netto-pilotbutikker i Nordengland. Projektet omfatter i alt 15 butikker, og de sidste ventes åbnet i slutningen af 2015.

Hvis det bliver en succes, skal der åbnes butikker over hele Storbritannien. Det er led i Dansk Supermarkeds (DS) mål om at fordoble omsætningen i Netto International, oplyser Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Per Bank.

Netto forlod i 2010 Storbritannien ved at sælge knap 200 butikker til den amerikanske kæde Wal-Mart. Nu satser Netto især på friske fødevarer og får også afdelingen "Brødhuset", som i Danmark sælger frisk brød og wienerbrød hver dag.

I samarbejdet investerer Dansk Supermarked og Sainsbury's hver 12,5 millioner britiske pund (cirka 115 millioner kroner). På grund af startomkostningerne regner hvert selskab med at tabe fem til 10 millioner pund (45-90 millioner kroner) efter skat indtil 31. marts 2015.

Sainsbury's kommende chef, Mike Coupe, glæder sig over samarbejdet med Netto.

- Partnerskabet med Dansk Supermarked giver os en enestående mulighed for at få adgang til det voksende britiske discountmarked sammen med en partner, hvis ekspertise og værdier matcher vores, siger han.

Den britiske discountsektor skønnes årligt at omsætte for 10 milliarder britiske pund (cirka 90 milliarder kroner). Branchen ventes at fordoble salget til cirka 20 milliarder pund på fem år.

Netto UK ledes af Morten Møberg Nielsen, som har arbejdet 14 år i Dansk Supermarked. Han kommer fra en stilling som landedirektør for Netto Tyskland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip