Netto vil lade dig købe ind om natten

Vågner du op om natten med en stærk trang til at fylde hele eller halve indkøbsvogne med discount-dagligvarer, så får du snart mulighed for at drøne i Netto på alle tider af døgnet.

Dagligvarekæden begynder 5. december at holde døgnåbent i udvalgte butikker tre forskellige steder i landet, oplyser Netto.

- Vi indfører i første omgang de nye åbningstider i tre butikker, som alle har et stort kundegrundlag. På den måde kan vi samle erfaringer fra tre forskellige typer butikker, inden vi tager stilling til, hvor langt vi skal brede døgnåbningstiderne ud, siger Nettos landedirektør Brian Seemann.

- Vi kommer selvfølgelig ikke til at holde døgnåbent i alle landets Nettoer. Det er der ikke kunder til, siger han i en pressemeddelelse.

De udvidede åbningstider kommer til at gælde for en ny Netto-forretning på Rådhuspladsen i København samt butikken i Århushallen ved banegården i Aarhus samt butikken på Engelsborgvej i Lyngby.

Det er ændrede indkøbsmønstre hos kunderne, som gør, at Netto nu slå dørene op for discountvarer hele døgnet. Samtidig vil døgnåbne butikker også kunne skabe mere omsætning om dagen, da ansatte om natten vil kunne fylde nye varer på hylderne og gøre rent.

- Vi tror på, at mange kunder vil sætte pris på at kunne handle, når det passer dem, siger Brian Seemann.

Ekspert i forbrugertrends og detailhandel Flemming Birch fra konsulentvirksomheden Birch & Birch kalder Nettos tiltag for "det sidste søm i kisten" for lukkeloven.

- Det første søm blev hamret i kisten efter liberaliseringen af lukkeloven. Nu ser vi enden på hele den gamle indkøbsadfærd, som var dikteret af regler og love om, hvornår vi som forbrugere må handle, siger han til Berlingske.

Medarbejderne på de nye nathold er rekrutteret særligt til nattevagterne. Der er ikke nogen nuværende Netto-medarbejdere, som er blevet flyttet til at arbejde om natten, oplyser Netto.

Lukkeloven blev i 2012 afskaffet og erstattet af en helligdagslovgivning, der gør, at butikkerne generelt skal holde lukket på helligdage, grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag efter klokken 15.00.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip