Neurosearch anker millionbøde for kursfusk til landsret

Neurosearch vil have landsrettens vurdering af, hvorvidt det er i orden, at selskabet er idømt en millionbøde for kursmanipulation.

Medicoselskabet blev 8. august kendt skyldig i kursmanipulation i Københavns Byret og idømt en bøde på fem millioner kroner, men har besluttet at anke sagen til Østre Landsret. Det oplyser Neurosearch i en meddelelse til fondsbørsen.

- Selskabets bestyrelse vurderer ikke, at der er belæg for at dømme selskabet for kursmanipulation eller at pålægge selskabet en bøde på fem millioner kroner.

- Bestyrelsen vurderer endvidere, at det er i selskabets aktionærers interesse, at sagen bliver bedømt af landsretten, skriver Neurosearch i meddelelsen.

Ifølge dommen fra Københavns Byret førte selskabet markedet bag lyset ved at komme med forkerte oplysninger om et nyt lægemiddels virkninger i 2010.

I løbet af bare tre dage steg kursen fra 85 til 224. Dermed blev selskabets markedsværdi forøget fra lidt over to milliarder kroner til mere end det dobbelte, nemlig 5,4 milliarder kroner.

I virkeligheden var virkningen af det nye middel mod Huntingtons sygdom ikke så positiv, som det først blev oplyst. Først efter et par måneder fik markedet og offentligheden den rigtige besked.

Den daværende direktør Flemming Pedersen blev af Københavns Byret idømt en bøde på en million kroner i sagen, men har ifølge Jyllands-Posten også besluttet at anke til landsretten.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip