New England hiver Deflategate-folk tilbage i folden

Efter at NFL-holdet New England Patriots sikrede sig Super Bowl-triumfen i sidste sæson, røg holdet ud i et stormvejr omkring manglende lufttryk i boldene til playoffkampen mod Indianapolis Colts.

Holdets stjerne-quarterback Tom Brady blev mistænkt for at have haft en finger med i spillet, og to ansatte, udstyrsmanden John Jastremski og den ansvarlige for omklædningsrummet, Jim McNally, blev suspenderet uden løn af klubben tilbage i maj.

De to stod ifølge anklagerne bag svindlen med lufttrykket i boldene.

Den langvarige efterforskning af sagen fik en foreløbig ende, da det civile retssystem for et par uger siden underkendte NFL's karantæne til Tom Brady, og NFL-organisationen har nu også tilladt Jastremski og McNally at vende tilbage til tjeneste.

- I sidste uge ansøgte New England Patriots om lov til at lade både John Jastremski og Jim McNally vende tilbage i tjeneste, siger en NFL-talsmand i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

- Patriots har tilfredsstillet ligaens krav for at lade dem vende tilbage i tjeneste, og ligaen har givet tilladelse til, at de kan begynde at arbejde igen.

Ifølge NFL's efterforskning var det især sms'er og samtaler mellem McNally, Jastremski og Brady, som pegede i retning af, at de alle var involveret i den ulovlige handling med at sænke lufttrykket i boldene til et niveau under det tilladte ifølge reglerne.

Alle tre kan altså nu passe deres arbejde på og uden for banen, men sagen er endnu ikke slut for deres vedkommende.

NFL har nemlig appelleret rettens dom om at ophæve Tom Bradys karantæne, og derfor lever Deflategate-sagaen fortsat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip