New Firm har gyldent skær igen

Det er efterhånden et stykke tid siden, at en kamp mellem Brøndby og FCK var et regulært topopgør. Men når de to arvefjender søndag aften tørner sammen på Brøndby Stadion, er der denne gang tale om to hold, der begge gør sig gældende i topstriden.

Og det leder tankerne tilbage på dengang, hvor de københavnske rivaler for alvor kæmpede side om side i toppen af tabellen. Det siger FCK's William Kvist.

- Kampen får mere intensitet og kommer til at minde lidt om gamle dage. Og det er kun fedt. Vi elsker de kampe, hvor der er allermest på spil, og hvor der er god intensitet. Begge hold er godt kørende, så jeg forventer en god topkamp, siger han.

Også Brøndby-anfører Thomas Kahlenberg ser frem til en kamp, hvor der - ud over stolthed og ære - også er vigtige point i guldkampen på spil.

- Der er altid høj intensitet i de her kampe, men det giver en ekstra dimension, at begge hold ligger i toppen. Der er ingen tvivl om, at det giver noget ekstra lir både for omverdenen og selvfølgelig også for os selv, siger den 32-årige midtbanespiller.

- Så jeg forventer et højintenst opgør og en fed kamp. Det er jo to hold, der kommer med selvtillid, og som har gode resultater i bagagen, lyder det.

Brøndby har hentet 24 point i de seneste 11 kampe i Alka Superligaen. Dermed er holdet ved at have spillet sig op efter en forfærdelig sæsonstart, hvor det blev til nederlag i sæsonens første tre superligakampe. FCK topper Superligaen med 30 point.

Ingen af holdene har tabt i ligasammenhæng siden klubbernes seneste møde 27. september. Dengang vandt Brøndby 1-0.

/ritzau/

 

Dagens Gossip