New York bliver mere pot-venligt

Politiet i New York vil ikke længere anholde personer, som er i besiddelse af en mindre mængde marijuana. Det siger byens borgmester, Bill de Blasio.

Bliver en person stoppet af politiet og opdaget i at bære rundt på under 25 gram af det euforiserende stof, vil det maksimalt kunne koste en bøde på op til 100 dollar eller knap 600 kroner. De nye regler gælder fra 19. november.

Ifølge borgmester Bill de Blasio er tiltaget "endnu et vigtigt skridt" i storbyens mere afslappede syn på cannabis.

- Alt for mange newyorkere uden tidligere domme er blevet anholdt for at besidde små mængder marijuana, siger borgmesteren på et pressemøde.

Borgmesterens datter Chiara afslørede sidste år i en video på YouTube, at hun havde røget pot som universitetsstuderende.

Det mere milde syn på marijuana er især rettet mod unge, som ikke længere risikerer at have en plet på straffeattesten resten af deres liv på grund af en "fejl", forklarer borgmesteren.

Politichefen i New York, Bill Bratton, siger, at besiddelse af mindre end 25 gram pot vil blive regnet for at være "en overtrædelse og ikke en forbrydelse".

Men han advarer om, at det fortsat ikke er tilladt at tænde en joint i New Yorks gader og parker eller sælge det euforiserende middel.

- Misforstå det ikke. Marijuana er fortsat ulovligt i byen New York. Personer, der offentligt ryger marijuana, vil fortsat blive anholdt, siger politichefen.

I 2013 blev godt 28.000 personer anholdt i New York for besiddelse af cannabis.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip