New York Times afskediger 100 journalister

Den amerikanske avis The New York Times afskediger 100 journalister i forbindelse med besparelser. Avisens ledelse siger, at nedskæringerne skal bane vej for nye investeringer i avisens digitale aktiviteter.

- Nedskæringerne er nødvendige for at kontrollere vores udgifter og gøre det muligt at fortsætte investeringer i den digitale fremtid for The New York Times. Vi ved, at det bliver smerteligt for både de personer, som bliver berørt, og for deres kolleger, siger avisens udgiver, Arthur Sulzberger, og den daglige chefredaktør, Mark Thompson.

De siger, at også en app til brug for debat blandt avisens læsere, bliver lukket ned, da den ikke har fået nok abonnenter.

New York Times har i dag 1330 journalister, hvilket er flere end nogensinde tidligere, siger ledelsen.

I de seneste år har der været mange nyansættelser i forbindelse med udviklingen af avisens internet- og nyhedsvideotjenester.

Nedskæringerne omfatter 7,5 procent af de 1330 ansatte på avisens nyhedstjenester. De bliver gennemført ved frivillig afgang og særlige aftrædelsesordninger.

Afskedigelser vil kun komme på tale, hvis de frivillige arrangementer ikke lokker tilstrækkeligt mange til at gå selv.

Avisen har tidligere frasolgt blandt andet The Boston Globe.

Iagttagere siger, at avisen er stadigt mere udfordret af digitale udgivelser, der har langt lavere produktionsomkostninger.

Avisen har for nylig været gennem en anden tumultagtig periode, da den tidligere chefredaktør Jill Abramson blev erstattet med Dean Baquet, hvilket gav anledning til spekulationer om, at hun blev fyret, fordi hun havde klaget over, at hun fik mindre i løn end sine mandlige kolleger.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip