New York Times: Hash bør gøres lovligt i hele USA

admin

|

27/07/2014

Dagens topnyheder

En af USA's mest respekterede aviser opfordrer politikerne i Washington til af ophæve forbuddet mod marihuana.

New York Times (NYT) sammenligner i sin leder søndag den nuværende lovgivning med det mislykkede forbud mod alkohol i 1920'erne og 1930'erne.

- Det tog 13 år for USA at komme til fornuft og ende forbuddet. 13 år, hvor folk blev ved med at drikke, og ellers lovlydige borgere blev kriminelle, og kriminelle syndikater opstod og blomstrede. Der er gået mere end 40 år, siden Kongressen vedtog det nuværende forbud mod hash. Det har påført stor skade på samfundet blot at forbyde et stof, der er langt mindre farligt end alkohol, skriver NYT.

- Den føderale regering bør ophæve forbuddet mod hash. Vi er kommet frem til denne konklusion efter megen diskussion i lederkollegiet, inspireret af en hastig voksende bevægelse blandt delstaterne til at reformere marihuana-lovene.

Lederskribenten mener, at forbuddet mod rusmidlet har resulteret i en racistisk ordenshåndhævelse, der rammer unge sorte mænd uforholdsmæssigt hårdt, ødelægger deres liv og skaber nye generationer af kriminelle.

- Vi tror, at på ethvert niveau - sundhedsmæssige virkninger, indvirkningen på samfundet og problemer med lov og orden - falder balancen helt og holdent over mod en national legalisering, skriver avisen.

New York Times nævner, at der i 2012 var 658.000 anholdelser for besiddelse af marihuana sammenlignet med kun 256.000 for kokain, heroin og andre stoffer.

Avisen mener, at hash kun skal være lovligt for folk over 21 år. Washington og Colorado har gjort det lovligt at købe marihuana, og andre delstater overvejer at følge efter.

/ritzau/