New Zealand sænker Guldfireren ved World Cup

Den danske letvægtsfirer i roning, normalt kaldet Guldfireren, måtte sluge et sjældent nederlag i søndagens finale ved World Cup-stævnet ved Lac Aiguebelette i Frankrig.

Den danske båd havde ellers pryglet alle konkurrenterne i lørdagens semifinale, hvor nummer to, New Zealand, var blevet distanceret med hele 17 sekunder, men søndag var newzealænderne langt bedre roende.

I tiden 5.53,81 vandt New Zealand World Cup-guld foran Guldfireren med Kasper Winther Jørgensen, Jacob Søgaard Larsen, Jacob Barsøe, og Morten Jørgensen, der kom i mål godt to sekunder senere.

- Vi fandt ikke rytmen helt, som vi plejer. Det er vigtigt, at trykket kommer fuldstændigt på samme tid, og i dag ramte vi ikke hinanden rigtigt, siger Kasper Winther Jørgensen i en pressemeddelelse fra Dansk Forening for Rosport.

- Det betyder, at man kan miste et-to sekunder per 500 meter, når man ror mod de allerbedste. Vi var ikke overraskede over New Zealands styrke, men for at kunne match dem, skal vi også have en af de dage, hvor alt glider, og det havde vi ikke i dag, analyserer Kasper Winther Jørgensen.

Der var to andre danskere i aktion ved A-finalerne på Lac Aiguebelette. Christina Pultz sluttede på sidstepladsen i kvindernes letvægtssinglesculler, mens Steffen Bonde kom ind på femtepladsen i mændenes letvægtssinglesculler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip