Newcastle redder uafgjort i kostbart lokalderby

20/03/2016

Med en ny milliardstor tv-aftale rundt om hjørnet bliver nedrykning fra Premier League en meget kostbar affære. Og hvis en nedrykning tilmed bliver en realitet takket være nederlag til ærkerivalerne, kan det vel næppe blive værre.

Begge mulige udfald var ingredienser i søndagens Tyne-Wear-derby mellem Newcastle og Sunderland i Premier League.

Kampen sluttede 1-1, og dermed undgik begge hold et potentielt meget kostbart nederlag. Til gengæld roder de med pointdelingen begge stadig rundt under nedrykningsstregen. Newcastle med 25 point og Sunderland med 26.

Begge har dog spillet en kamp færre end Norwich, som ligger lige over stregen med 28 point.

"The Black Cats" rejste til St. James' Park med mulighed for at vinde den syvende sejr i træk i det 117 år lange lokalfjendskab, og da 33-årige Jermain Defoe bragte gæsterne på 1-0 kort før pausen, levede rekorden i bedste velgående.

Syv minutter før tid dukkede Aleksandar Mitrovic imidlertid op som en historisk frelser og headede udligningen i mål.

I den sjovere end af tabellen var Liverpool på besøg hos Southampton i en kamp, som Liverpool skulle vinde for at holde liv i håbet om et overraskende comeback til top fem i Premier League.

Philippe Coutinho bragte gæsterne foran efter 17 minutter på et langskud, og fem minutter afsluttede Daniel Sturridge et kontraangreb med en fræk afslutning i det lange hjørne til 2-0.

Liverpool kom også på 3-0, men efter lidt betænkningstid vurderede kampens dommer, at forsvareren Sakho havde forstyrret målmandens udsyn og derfor skulle dømmes offside, da Joe Allen sparkede bolden i mål.

Alt i alt trak det op til en komfortabel Liverpool-sejr, men i anden halvleg gik det hele galt for gæsterne.

Selv om Simon Mignolet reddede et straffespark, scorede Southampton tre gange og vandt 3-2. Graziano Pellè og Sadio Mané scorede de to afgørende mål henholdsvis seks og fire minutter før tid.

Indskiftede Martin Skrtel begik straffesparket og havde også en uheldig fod med i værternes sejrsmål, efter Christian Benteke havde haft en stor chance for at lukke kampen til 3-1, men igen brændte.

Med sejren rykker Southampton på syvendepladsen, mens Liverpool er nummer ni.