Neymar giver nerver skylden for Brasiliens åbningsflop

Det brasilianske OL-fodboldhold og superstjernen Neymar blev buhet af banen af de næsten 70.000 tilskuere torsdag aften i Brasilia.

Det skete, efter at storfavoritterne havde startet turneringen med at spille 0-0 mod Sydafrika.

OL-fodboldturneringens ubetinget største stjerne, Barcelona-spilleren Neymar, ser da også det uafgjorte resultat som et nederlag.

- For vores hold er uafgjort det samme som at tabe, siger Neymar ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Holdet gik på banen for at vinde. Vi ved, hvad vi skal præstere, og vi ved, at det ikke bliver nemt, siger anfører Neymar.

Han har flere gange fortalt, hvordan han ønsker at hævne Brasiliens VM-flop på hjemmebane fra 2014, hvor holdet røg ud til Tyskland i semifinalen med et historisk 1-7-nederlag.

Kampen mellem Brasilien og Sydafrika fandt sted i Danmarks gruppe ved OL. Dermed er alt fuldstændig åbent, efter at Danmark og Irak ligeledes spillede 0-0 i turneringens første runde.

- Det handler ikke om, at vi bare skal møde op og modtage en guldmedalje, siger Neymar.

Den vævre angriber havde en frustrerende aften i Brasilia, hvor han flere gange kom tæt på at score det forløsende mål. Men hver gang stod Sydafrikas målmand, Itumeleng Khune, i vejen.

Også Gabriel Jesus, der netop er blevet solgt til Manchester City, var flere gange tæt på at bringe Brasilien i front.

- Den første kamp er altid den sværeste. Det er der, hvor man mærker nerverne, fordi turneringen endelig går i gang. Jeg tror, at nerverne skadede os en smule, siger Neymar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip