Neymar idømt bøde for skatteunddragelse i Brasilien

Den brasilianske fodboldstjerne Neymar skal betale en bøde på 750.000 kroner i en gammel sag om skatteunddragelse.

Brasiliens skattemyndigheder idømte allerede Barcelona-angriberen bøden i 2012, og torsdag faldt Neymars appelsag ud til skattemyndighedernes fordel.

Neymar fik ikke betalt hele sin indkomstskat tilbage i 2007 og 2008, hvor han som talentfuld teenager var tilknyttet Santos i hjemlandet.

Den nu 23-årige angriber får sandsynligvis ikke de store problemer med at betale bøden på 112.000 dollar (750.000 kroner), da det skønnes, at han tjener i omegnen af 1,5 million kroner om ugen. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Allerede i næste uge - den 2. februar - venter der måske nye problemer for Neymar. Her skal han møde op i en spansk ret for at blive afhørt i en sag om bedrageri i forbindelse med klubskiftet fra Santos til Barcelona i 2013.

Også Neymars forældre, Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, tidligere præsident Sandro Rosell og to direktører i Santos er beordret i retten.

Det er den brasilianske kapitalfond DIS, der har rejst sagen. DIS ejede 40 procent af Neymars sportslige rettigheder og skulle derfor have modtaget 40 procent af den overgangssum, som Barcelona betalte Santos for den brasilianske folkehelt.

DIS hævder, at fonden er blevet snydt for en del af sit tilgodehavende, fordi Santos og Barcelona har lagt røgslør ud over handlens reelle pris.

DIS har foreløbig modtaget 40 procent - 6,8 millioner euro - af de 17,1 millioner euro, som Santos har modtaget, men det menes, at mange flere millioner er blevet delt ud på en række forskellige hemmelige kontrakter mellem Barcelona, Santos og Neymar selv.

Barcelona har hævdet at have betalt i alt 57,1 millioner euro (426 millioner kroner), men efterforskning har siden vist, at den reelle pris var højere, nemlig mindst 83,3 millioner euro (621 millioner kroner).

Sagen førte i 2014 til, at præsident Sandro Rosell fratrådte posten, som nu bliver indtaget af Josep Maria Bartomeu.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip