Neymar sender værterne videre: Cameroun banket 4-1

Neymar viste endnu en gang sin klasse, da stjerneangriberen mandag aften sendte Brasilien videre til 1/8-finalerne ved VM.

Med to scoringer i 4-1-sejren over Cameroun slutter VM-værterne som etter i gruppe A og står nu over for Chile i 1/8-finalen. Mexico gør Brasilien følgeskab og skal møde Holland i det første opgør i knockout-fasen.

Brasilianerne havde ligesom i de første gruppekampe mod Mexico og Kroatien svært ved indfri de høje forventninger, som mange fodboldfans har haft til værtsnationen.

Favoritterne har nu i tre kampe afsløret, at holdet ikke har særlig mange offensive strenge at spille på. Neymar var mandag aften stort set ene om at true afrikanernes mål.

Ved den første scoring blev den 22-årige angriber godt assisteret af Luiz Gustavo, der fra venstrekanten sendte bolden ind til Barcelona-stjernen. Her dirigerede Neymar den flot i mål helt ude ved stolpen til 1-0.

Camerouns fortjente udligning til 1-1 ved Joël Matip lidt senere krævede atter brasiliansk handling, og igen var det Neymar, der måtte træde i karakter.

Denne gang på egen hånd. Med stor selvtillid rykkede han på tværs af afrikanernes straffesparkfelt og sparkede værterne i front med 2-1. Igen helt ude ved stolpen.

Selv om der blev sløset og lavet masser af fejl, så gav Neymars scoringer også Brasilien et momentum, som blev udnyttet efter pausen.

Her kunne udskældte Fred heade et indlæg fra David Luiz i mål til 3-1. Fluminense-angriberen har været udskældt i medierne for at komme til for få chancer, men målet kan måske give hans spil et løft til knockout-fasen.

Fem minutter før slutfløjt endte bolden efter flere hurtige kombinationer hos indskiftede Fernandinho, der prikkede Brasilien på 4-1.

I gruppens anden kamp vandt Mexico 3-1 over Kroatien, hvilket sender mexicanerne videre til 1/8-finalen, hvor Holland venter.

Midtvejs i anden halvleg følte latinamerikanerne sig med rette snydt for et straffespark, da der blev taget med hænder i kroaternes forsvar. På det tidspunkt var opgøret på vippen, men retfærdigheden skete fyldest lidt senere.

20 minutter før slutfløjt headede Hector Herrera Mexico foran med 1-0 efter et hjørnespark. Kort efter øgede Andrés Guardado til 2-0, da han afsluttede et mønsterangreb, hvor kroaterne lignede en flok kegler.

Javier Hernández cementerede i slutfasen sejren med en scoring på hovedstød, inden Ivan Perisic fik pyntet på resultatet for Kroatien.

Opgøret blev afrundet med et rødt kort til kroaterne, efter at Ante Rebic havde stemplet en mexicaner.

Brasilien vinder gruppe A på en bedre målscore end Mexico. Begge hold slutter på syv point. Kroatien slutter på tredjepladsen med tre point. Cameroun tabte samtlige kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip