Neymar-show i Celtic-ydmygelse

12/12/2013

Der stod FC Barcelona og Neymar på det meste, da det spanske mesterhold onsdag aften slog skotske Celtic 6-1 på hjemmebane og dermed sikrede sig førstepladsen i Champions Leagues gruppe H.

Sejren er kærkommen for spanierne, der på det seneste har lidt sjældne nederlag i både Europa og i den hjemlige liga.

Allerede syv minutter inde i kampen bragte forsvarsspilleren Gerard Piqué hjemmeholdet på vinderkurs. Derfra kørte FC Barcelona videre i vanlig boldbesiddende stil og lod ikke Celtic komme frem til meget.

Med mål af Pedro og Neymar til pausestillingen 3-0 var kampen reelt afgjort.

Skulle nogen have været i tvivl om det brasilianske storindkøbs målfarlighed, gjorde Neymar et ihærdigt forsøg på at mane tvivlen til jorden.

Tre minutter inde i anden halvleg udbyggede han føringen til 4-0, og 10 minutter senere var han igen på spil med sidste fod på bolden ved målet til 5-0. Dermed blev det til et hattrick af Neymar, som inden kampen aldrig havde scoret i Champions League.

Unge Cristian Tello scorede til 6-0, inden den græske Celtic-kæmpe Georgios Samaras pyntede en anelse på resultatet med sit mål til 6-1.

AC Milan gør FC Barcelona følgeskab videre fra gruppe H, mens Ajax slutter på tredjepladsen, der giver adgang til Europa League.

Celtic ender sidst i gruppen med tre point.