Neymars opsang: Brasilien sakker bagud

Efterrationaliseringen er stadig i fuld gang i Brasilien oven på VM-slutrunden på hjemmebane, der sluttede med hjemmeholdets totale sammenbrud.

Især kæmpenederlaget i semifinalen, hvor sydamerikanerne blev slået med 7-1 af Tyskland, gør ondt, og generelt viste VM, at Brasilien ikke længere har de bedste enkeltspillere eller det bedste hold.

Det siger angriberen Neymar i et interview med tv-stationen Globo.

- Jeg mener, at brasiliansk fodbold er sakket bagud. Vi er bagefter Tyskland og Spanien, og det må vi være mænd nok til at erkende, siger Neymar til trods for, at spanierne allerede røg ud af VM efter den indledende runde.

Han påpeger, at han selv formentlig havde udtaget de samme 23 spillere til VM-truppen, hvis han havde haft Luiz Felipe Scolaris landstrænerjob.

Fiaskoen skyldtes ikke tilfældigheder eller forkerte taktiske dispositioner.

- Der var ikke nogen konkret fejl, som Selecao (Brasiliens landshold, red.) lavede. Jeg er ikke én, der forstår store mængder taktik, siger Neymar, der kalder Scolari for én af de bedste trænere, han har haft.

Barcelona-stjernen har svært ved at sætte fingeren på, hvor brasiliansk fodbold har fejlet, men indikerer, at der kan mangle intensitet under træningen sammenlignet med Europa.

- I Brasilien træner man mere, men nogle gange træner man med mindre beslutsomhed. Sådan er brasilianere, konstaterer Neymar.

Værtsnationen var før VM-slutrunden favorit hos bookmakerne, men måtte nøjes med en slutplacering som nummer fire.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip