NFL-ekspert: Seahawks vil være overlegne

Så er det igen tid til at glæde sig for sportsnørder med hang til hårde tacklinger og spektakulære touchdowns.

NFL-sæsonen sparkes, kastes og løbes nemlig i gang natten til fredag, hvor sidste års vindere Seattle Seahawks tager imod Green Bay Packers.

I den forbindelse er NFL-ekspert hos TV3 Sport Tommy Kjærsgaard kommet med sit bud på, hvem der løber med titlen i år, og hvad han glæder sig allermest til at se i denne sæson.

For syv måneder siden mødtes Denver Broncos og Seattle Seahawks i den 48. udgave af Super Bowl. Her blev det til en overbevisende sejr for Seahawks, som de vandt med de vanvittige cifre 43-8.

Og netop sidste års Super Bowl-kombattanter mener Tommy Kjærsgaard er de bedste hold igen i denne sæson.

- Hvis jeg skal pege på mine to favoritter, så er jeg så kedelig at sige, at det bliver Denver Broncos mod Seattle Seahawks igen. Og så tror jeg, at Seahawks vinder Super Bowl.

- Seahawks er mange skridt foran resten af holdene i NFL, så jeg tror, at de vil få en suveræn sæson. Alt omkring holdet er meget afbalanceret, og lige nu går det kun opad på formkurven, siger Tommy Kjærsgaard.

NFL består af to divisioner, NFC og AFC, og her er der væsentlig forskel på niveauet, mener Kjærsgaard. Han peger på AFC, hvor Denver Broncos hører hjemme, som den svageste af de to.

- Denver Broncos er ikke det næstbedste hold i NFL, men de er det bedste hold i AFC, og når det er vinderen af de to divisioner, der mødes i Super Bowl, så er Broncos favorit til at tage AFC-pladsen.

Men der er også andet end Super Bowl, som Tommy Kjærsgaard glæder sig til at følge i den kommende sæson.

- Jeg glæder mig til at se Houston Texans' forsvar. De har den bedste defensive spiller i hele ligaen i J. J. Watt, og jeg tror, at deres forsvar bliver noget at de bedste, NFL nogensinde har set, når de skal jagte modstanderens quarterback, siger han.

Igen i år kommer NFL på besøg i Europa, og igen er London og Wembley værter. I år besøger NFL endda Europa hele tre gange, hvilket er rekord.

- Jeg glæder mig, og synes at det er en fremragende idé at få flere kampe herover. Vi skal have bredt budskabet om NFL ud i hele Europa, og det er fedt, at folk får chancen for at se de her fantastiske atleter så tæt på, siger Tommy Kjærsgaard.

NFL tæller i alt 32 hold delt op i to divisioner, hvor de to vindere af hver division mødes i Super Bowl til februar 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip