NFL og spillere indgår milliardstor kompensationsaftale

Syv milliarder kroner. Så mange penge har den amerikanske fodboldliga NFL afsat til skadeserstatninger til spillere, som får varige mén efter hovedskader i de næste 65 år.

Det blev udgangen på et forlig mellem NFL-organisationen og omkring 5.000 tidligere NFL-spillere, der havde lagt sag an. Det skriver Reuters.

Spillerne mener, at NFL bevidst har fortiet farerne ved de mange hjernerystelser og andre hovedskader, som jævnligt fremkommer i den hårdttacklende sportsgren, og derfor ønskede de økonomisk kompensation - både nu og i fremtiden.

Det har de nu fået med det indgåede forlig, der natten til torsdag dansk tid blev godkendt af en dommer i Philadelphia.

Aftalen betyder, at hver enkelt spiller kan få op til 35 millioner kroner i erstatning afhængigt af omfanget af de skader og mén, denne har pådraget sig i sin NFL-karriere.

Ligaen og spillerunionen estimerer, at omkring 30 procent af spillerne udvikler Alzheimer eller en form for demens som følge af hovedskader.

Problemet er de seneste år blevet højaktuelt, og for nylig valgte den blot 24-årige linebacker Chris Borland at stoppe sin karriere af frygt for de varige mén, han kunne pådrage sig.

Nu er der i hvert fald indgået en aftale omkring skadeserstatning for de næste 65 år, mens NFL fortsat kigger på, hvordan de kan øge spillernes sikkerhed uden at gå på kompromis med selve spillet.

Amerikansk fodbold er USA's mest populære sportsgren, og NFL genererer indtæger for omkring 70 milliarder kroner hvert eneste år.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip